Svetainės valgomojo komplektai

Filtrai Slėpti filtrus 84prekių kategorijoje

Valgomojo komplektai – puikus pasirinkimas asmenims, norintiems greitai ir nebrangiai įsigyti kokybišką valgomojo komplektą savo svetainei ar valgomajam. Siūlome itin platų valgomojo baldų asortimentą, kuriame rasite tiek tradicinio, tiek minimalistinio, modernaus stiliaus valgomojo komplektų. Susipažinkite su mūsų baldų asortimentu ir išsirinkite Jums labiausiai patinkantį ir tinkantį variantą.

Skaityti pilną aprašymą

Gintaro baldai valgomojo komplektai internetu

Kaip išsirinkti valgomojo komplektą?

Kiekvienas iš mūsų trokšta, kad namų valgomasis atrodytų nepriekaištingai. Valgomasis – tai namų širdis, kur susirenka visa šeima ir trumpam pamiršta, arba kaip tik aptaria visus kamuojančius rūpesčius. Kad valgomasis būtų puikus, labai svarbi jo sudaromoji dalis yra tinkami baldai. Jų dėka sukuriame patogią ir atpalaiduojančią atmosferą sau ir savo namiškiams. Bet kaip žinoti, kokius baldus vertėtų išsirinkti, kai jų pasirinkimas yra toks didelis? Kaip išsirinkti gerą valgomojo komplektą, kuriuo būtų patenkinti visi šeimos nariai?

Valgomasis – tai vieta, kurioje dažnai ne tik valgome, bet ir norime paminėti svarbų įvykį ar šventę. Turėti tokį atskirą kambarį yra labai svarbu. Turint tokį privalumą galima lengvai priimti netikėtus svečius, kai jūsų namuose tvyro betvarkė. Gerai parinktas valgomasis bei valgomojo komplektas sukurs prabangos, prestižo įvaizdį, kuris paliks gerą įspūdį savo svečiams. Valgomasis privalo atrodyti taip, kad vos į jį įžengęs namų šeimininkas jaustų pasididžiavimą bei galėtų gėrėtis unikaliu savo namų interjeru. Gerai parinktas valgomojo komplektas yra bene svarbiausia svetainės dalis.

Valgomojo komplekto pasirinkimo kriterijai - į ką atkreipti dėmesį?

Renkantis valgomojo komplektą, verta atsižvelgti į kelis pagrindinius kriterijus, kurie padės sukurti patogią, funkcionalią ir estetiškai malonią erdvę. Skirtumas tarp valgomojo ir virtuvės komplektų dažnai yra susijęs su dizainu ir funkcionalumu. Valgomojo komplektai paprastai yra didesni ir skirti bendravimui bei valgymui su šeima ar svečiais, o virtuvės komplektai gali būti kompaktiškesni ir labiau orientuoti į kasdienį naudojimą.

Pirmiausia, svarbu rinktis tokį komplekto ir svetainės stalo bei kėdžių dizainą, kuris atitiktų jūsų namų interjero stilių ir pabrėžtų valgomojo charakterį. Ar jūsų namai yra įrengti šiuolaikiškai, ar turintys klasikinį jaukumą, komplektas turėtų derėti prie bendros namų estetikos. Modernūs, minimalistiniai komplektai su švariomis linijomis puikiai tiks šiuolaikiškai erdvei, tuo tarpu mediniai, sodrių spalvų komplektai suteiks šilumos ir tradicinio jaukumo.

Kitas svarbus aspektas – valgomojo svetainės kėdžių ir stalo dydis. Įvertinkite savo valgomojo erdvės dydį ir numatomą žmonių, kurie paprastai čia rinksis, skaičių. Užtikrinkite, kad tarp stalo ir kambario sienų būtų palikta pakankamai vietos, leidžiančios patogiai judėti aplink. Stalo aukštis ir kėdžių aukštis turėtų būti suderinti, kad sėdėjimas būtų patogus visiems.

Dizaino suderinimas su kitais valgomojo elementais yra būtinas elementas, jeigu siekiate sukurti vientisą ir harmoningą interjerą. Atsižvelkite į spalvas, medžiagas ir tekstūras, kurios dominuoja jūsų valgomajame, ir ieškokite komplekto, kuris papildytų ar subtiliai kontrastuotų su esama aplinka. Tai gali reikšti spalvų derinimą tarp kėdžių, stalo ir sienų ar grindų, taip pat tekstūrų suderinimą tarp minkštųjų baldų, užuolaidų ir valgomojo komplekto.

Galiausiai, nepamirškite, kad valgomojo komplektas yra investicija į jūsų namų komfortą ir bendrą gyvenimo kokybę. Tad, verta skirti laiką ir dėmesį, kad išsirinktumėte tai, kas geriausiai atitinka jūsų poreikius ir skonį, kartu praturtinant jūsų kasdienybę ir kuriant malonų erdvės pojūtį.

#BBD0E0 »

Skaityti plačiau Suskleisti
Namų stilius

Minimalistinis stilius

Naujos statybos namuose, bene dažniausiai taikomas minimalistinio stiliaus interjeras. Jo populiarumą nulėmė parduodamo nekilnojamo turto patalpų dydžio mažėjimas. Mažos patalpos atrodys kur kas erdvesnės, didesnės ir modernesnės, jei rinksimės minimalistinį baldų komplektą. Visi baldai turi būti šviesūs, kadangi šviesūs objektai taip neapsunkina erdvės, kaip tai padaro tamsūs baldai. Naudokite skoningus veidrodžius, kurie vizualiai padidina patalpos erdvę. Venkite savo valgomajame įvairiausių nereikalingų niekučių – švari erdvė, neapsunkinta pašaliniais objektais suteikia minimalizmui tikrąją jo galią. Jei turite daiktų, kuriuos norite laikyti patalpoje, sutalpinkite juos į funkcionalius baldus, pavyzdžiui, sekciją su stiklais.

Nors minimalistinis stilius yra pats populiariausias tarp pirkėjų, jis tinka ir patinka toli gražu ne visiems. Visiškai priešingas, tačiau taip pat dideliu populiarumu pasižymi tradicinis (klasikinis) stilius. Jo sukuriamas interjeras nukelia mus į praeitį, kas daug labiau tinka didelei erdviai svetainei. Gerai parinktas valgomojo komplektas, svetainės stalas ir kėdės gali nulemti patalpos stilių, o valgomajam patalpos stilius labai tinkamas. Tai gali būti vienintelis kambarys, kuriame naudosite šį stilių, kas labai paįvairins ir pagyvins jūsų namų interjerą. Kadangi valgomasis yra labai atskira namo dalis, klasikinio stiliaus sukuriama prabanga jam labai tinka.

Tradicinis stilius

Renkantis valgomojo komplektą, kuris tiktų tradicinio stiliaus interjerui, svarbu atsižvelgti į kelis pagrindinius principus. Tradicinis stilius dažniausiai siejamas su klasikiniais dizaino elementais, šiltomis spalvomis ir medienos medžiagomis, todėl ieškant komplekto, šios savybės turėtų būti pagrindinės gairės. Valgomojo ar svetainės stalas, galbūt su išskirtiniais drožiniais arba ornamentais, gali tapti kambario centru, pabrėžiančiu tradicinės estetikos eleganciją. Pasirinkus medinį stalą su sodrios spalvos paviršiumi, galima sukurti jaukų ir prabangą skleidžiantį akcentą.

Kėdės turėtų derėti prie stalo, ne tik spalva ar medžiaga, bet ir dizaino detalėmis. Tradicinio stiliaus kėdės dažnai turi išraiškingas kojas, medinius atlošus su įvairiais ornamentais arba minkštas sėdynes, padengtas audiniu, kuris dera su kambario spalvų schema. Renkantis kėdes, verta atkreipti dėmesį į jų patogumą, nes tradicinis stilius taip pat siejasi su ilgomis vakarienėmis ir šiltu šeimos bendravimu.

Galų gale, derinant valgomojo komplektą su kitais tradicinio stiliaus interjero elementais, svarbu ieškoti harmonijos tarp spalvų, medžiagų ir tekstūrų. Pavyzdžiui, jeigu kambario grindys yra padengtos tamsios medienos parketu, valgomojo komplektas galėtų būti šiek tiek šviesesnės medienos, kad sukurtų šiltą kontrastą, bet vis tiek išlaikytų tradicinio stiliaus vientisumą. Įtraukiant į erdvę minkštus užvalkalus, staltieses ar net sienų apdailą, galima papildyti ir praturtinti bendrą tradicinio interjero vaizdą, kartu pabrėžiant individualumą ir šeimos vertybes.

Rustic stilius

Rustic stiliaus interjeras kviečia į namus gamtos šilumą ir žavesį, todėl renkantis valgomojo komplektą šiam interjerui, reikėtų orientuotis į natūralumą, paprastumą ir šiek tiek “neužbaigtą” grožį. Medis, kaip medžiaga, yra neatsiejama rustic stiliaus dalis, todėl valgomojo stalas ir kėdės turėtų būti mediniai, su matoma medienos tekstūra, galbūt net su paliktais natūraliais medžio defektais, pavyzdžiui, mazgais ar įtrūkimais, kurie prideda autentiškumo ir unikalumo. Stalo forma gali būti paprasta, tačiau patvari, o kėdės – komfortiškos, su minkštomis sėdynėmis, kad pabrėžtų namų jaukumą ir šilumą.

Suderinti rustic stiliaus valgomojo komplektą su kambario interjeru reiškia atrasti balansą tarp grubaus natūralumo ir subtilios estetikos. Tarkime, komplektas galėtų būti derinamas su kitais natūraliais elementais, pavyzdžiui, vilnonėmis staltiesėmis, lininiais užuolaidų audiniais ar keramikos indais. Spalvos turėtų būti šiltos ir žemės tonų, pavyzdžiui, smėlio, ruda, žalia ar pilka, kurios padeda sukurti ramią ir atpalaiduojančią atmosferą. Rustic stiliaus valgomojo komplektas taip pat puikiai dera su natūraliu apšvietimu, todėl svarbu, kad erdvė būtų kiek įmanoma šviesesnė.

Galų gale, pasirinkimas turėtų būti grindžiamas ne tik estetiniais, bet ir praktiniais patarimais. Rustic stiliaus valgomojo komplektas yra skirtas kasdieniam naudojimui, todėl turėtų būti patvarus ir lengvai prižiūrimas. Atminkite, kad rustic stilius reiškia nepretenzingą grožį ir natūralumą, todėl jūsų pasirinktas komplektas turėtų skleisti šiltą ir kviečiančią atmosferą, skatinančią leisti laiką su šeima ir draugais, mėgaujantis bendryste ir skaniais patiekalais.

Skaityti plačiau Suskleisti
Gamyba

Valgomojo komplekto gamybai dažniausiai naudojama tamsi mediena. Tai nėra privaloma, tačiau tokius baldus dažniausiai naudoją didelę patirtį turintys interjero dizaineriai. Tradicinį stilių labiausiai išryškina tokios detalės kaip kilimai, paveikslai, gerai parinktos užuolaidos bei kiti aksesuarai. Tai tarsi priešingybė minimalistiniam stiliui, kurios yra priderinamos prie bendro patalpos dizaino. Valgomojo komplektai labiausiai tinka didelėms patalpoms, tad ieškokite ir didelio valgomojo komplekto. Gerus baldus išsirinksite tik tada, jei gerai įvertinsite savo turimą patalpą bei poreikius.

Nežinote, koks valgomojo stilius labiausiai atitinka Jūsų poreikius? Apsilankykite mūsų baldų salonuose – mūsų kvalifikuoti darbuotojai padės Jums išsirinkti labiausiai Jums tinkantį valgomojo baldų komplektą.

Skaityti plačiau Suskleisti